ספר דיגיטלי

במאמר זה אנו מסבירים את ההבדלים בין קריאת ספרים מודפסים ודיגיטליים והשפעתם על כישורי הקריאה של הילדים. אנו מתחילים בבדיקת אסטרטגיות הקריאה המוצעות על ידי ההורים כאשר הם חולקים ספר דיגיטלי עם ילדיהם. התוצאות שלנו מצביעות על כך של"אסטרטגיות קריאה של הורים לספרים דיגיטליים אין רלוונטיות מעט או לא איכות למידה של ילדיהם. מאמר זה מתמקד בהשפעה השלילית של ספרים מודפסים על למידת ילדים, ואנו מתארים את החשיבות של השלמת הוראת האוריינות באיכות גבוהה אסטרטגיית קריאה דיגיטלית לילדים, שהגיעה למסקנה ש"ספרים מודפסים מובילים ללמידה רבה יותר "מאשר" ספרים דיגיטליים. "

ספרים דיגיטליים, כולל ספרים שמסנכרנים איורים עם נרטיבים, יעילים הרבה יותר מאשר ספרים המודפסים בעזרת מבוגרים. .

הורים ראו באפליקציות ובספרים דיגיטליים חלופה לאירוח ילדיהם באמצעות סמארטפונים וטאבלטים. הורים השתמשו באפליקציות כדי למצוא מידע, לתקשר עם חברים וליצור ציורים ותמונות דיגיטליות (למשל תמונות).

בניסוי זה

החוקרים השוו את ההשפעות של ספרים דיגיטליים ושל ספרים מודפסים על אוצר המילים בקבלת הפנים והתנהגותם החברתית. בהשוואה לספרים אלקטרוניים או ספרים מודפסים, ילדים למדו יותר מילים חדשות, הפגינו התנהגויות מעורבות ורצויות מבחינה חברתית, והשתתפו במחקר יותר מאלה שקראו ספר מודפס. כשילדים קוראים את הספר הדיגיטלי, הקליטה שלהם ואוצר המילים שלהם היו גבוהים יותר, הם מיללו בצורה ברורה יותר בזמן הקריאה והם למדו ולמדו. אף על פי שחלק מהילדים בילו יותר מדי זמן במכשירים דיגיטליים, אמהות במחקר זה הכירו והעריכו שקריאת ספרים דיגיטליים בודדים הגבירה שוב ושוב את יכולתו של הילד לשחק ולהתקשר איתם באופן עצמאי.

איננו יודעים אם המעורבות הייתה גדולה יותר בקרב ילדים עם גישה מוגבלת למכשירים דיגיטליים או כאלה עם גישה מוגבלת

אך אנו ממליצים לילדים לקרוא ספרים בצורה דיגיטלית ולחקור את השפעתם של ספרים דיגיטליים על התנהגותם החברתית. בפרט, על החוקרים לנצל את הפוטנציאל של ספרים דיגיטליים לספק לילדים חווית קריאה תוך שהם מספקים נתונים על החוויה. סקרים ותוכניות ראיונות יכולים לכלול גם המלצות להורים כיצד הם עשויים לראות את תפקידם בעזרה לאוריינות דיגיטלית של ילדם – כלומר ספרים.

ספקי ספרים דיגיטליים צריכים להבטיח לקוראים באזורים דלים במשאבים את ההזדמנות לעסוק במשאבים דיגיטליים חדשים

יש לבטל גם את השימוש הגובר בספרים דיגיטליים כאמצעי להפצת ספרים מודפסים והכנסת מס קריאה, מכיוון שהדבר מצריך מעבר מהדפסה להפצת ספרים דיגיטליים והפצת ספרים למגזר הציבורי. בעוד קוראים בספריות ובחנויות ספרים יכולים לדפדף בין ספרים באופן אנונימי, הם אמורים להיות מסוגלים לגלוש, לגלוש ולהציג תצוגה מקדימה של ספרים דיגיטליים מבלי שיצטרכו להזדהות. לספקי ספרים דיגיטליים יש אפשרות לאגד, לעקוב, לנתח ולחשוף את פעילויות קוראיהם. יש לשמור על אותה יכולת גם עבור שירותי ספרים דיגיטליים, כך שהם אינם כפופים לצנזורה אוטומטית ולצורות אחרות של מעקב ומעקב ממשלתי.

על קוראים

מחברים ומוציאים לאור לשקול מחדש את חוכמתה של גישה זו לספרים דיגיטליים ולבחון מקרוב את השפעתם על חינוך הילדים. ראשית, זו יכולה להיות פגיעה בזכויות ההורים והילדים לחופש ביטוי, ביטוי ופרטיות. שנית, אם מניחים שספרים דיגיטליים משנים באופן חד כיווני את אופי האינטראקציה בין הורה לילד, קריאת ספרים דיגיטליים יחד גרועה יותר מקריאת ספרים מודפסים יחד.

סקירה זו כוללת נתונים על ילדים שקוראים ספרים דיגיטליים עם מבוגרים וילדים אחרים

כמו גם את תגובתם כלפיהם. כמויות גדולות של נתונים מדווחות כי ההורים מעדיפים לקרוא ספרים מודפסים בבית, וכי רוב ההורים והמורים בוחרים ספרים מודפסים על פני ספרים דיגיטליים כאשר הם מספקים טקסטים לילדים צעירים. תפיסות ההורים, לעומת זאת, אינן עולות בקנה אחד עם תצפיות החוקרים, המראות שילדים מעדיפים ספרים דיגיטליים ונהנים באותה מידה גם מספרים מודפסים וגם מספרים דיגיטליים.

העדפת ההורים לספרים מודפסים יכולה להשפיע גם על הרגלי הקריאה שלהם

מכיוון שהוכח שהם באיכות נחותה. זה יכול להיות בגלל האיכות הנמוכה של ספרים דיגיטליים והאיכות והכמות הגבוהה של התוכן של ספרים מודפסים. עם זאת, מרבית ההשוואות בין ספרים דיגיטליים לספרים מודפסים אינן בוחנות את התוצאות של ילדים עם ספרים שנקראו על ידי מבוגרים, מכיוון שחסרים נתונים על השפעת השוואות אלה על ילדים ומבוגרים.

פוסטים אחרונים

הירשם לניוזלטר שלנו

דילוג לתוכן