פתגמים

איוב והמטיף, לעומת זאת, נראים בסתירה ישירה לפשטות הפתגמים, כל אחד בדרכו מסרב לקבל את החכמים. פתגמים רבים עוקבים אחר המוסכמה של שתי שורות פואטיות, בהן הפתגם אומר כי שורה אחת מתארת סוג של התנהגות טובה או חכמה, והשנייה סוג הפוך, כגון התנהגות רעה או רעה או התנהגות רעה. כדי להעניק ליצירתם אפקט ספרותי, יש מחברים שהתפתלו, כיוונו או יצרו את האמרה. הם כיוונו וסובבו את האיסורים בצורה כזו שהם יוצרים בלבול ובלבול.

הפתגם הראשון של שלמה מובן שיש יותר פתגמים של שלמה שהועתקו על ידי אנשים כמו חזקיהו מלך יהודה

שלמה היה מחבר הפתגם, אך הוא כתב את הפתגם שלו בלב מופנה מאלוהים, בספר המגלה נקודת מבט אלוהית ופונה לצעירים הנאיביים שחייבים ללמוד לפחד מאלוהים.

למרבה המזל

הוא כתב ספר משלי, המאפשרים לנו להציץ אלוהים – מול החוכמה. משלי הם אוסף מקראי של ספרות חוכמה הכוללת גם מטיפים, איוב וחלקי תהילים. זה כולל שלושה חלקים העוסקים בפתגמי השלמה הנוספים שנאספו על ידי אנשים כמו חזקיהו, שמבחר מהם מודגש בפרק הראשון של מבוא זה.

האמירות החכמות בפתגמים לובשות גם צורה של אמירות חידתיות ומוצפנות

שעל המקבל לפרש על מנת להבין את המשמעות. פתגמי הקבוצה השנייה, הנמצאים בפרקים 10-22 וכותרתם "משלי שלמה", נכתבים בדרך כלל בצירוף זוגי והם לקוחים מהפתגמים הכלולים בסעיף ראשון זה. שני קטעים ארוכים מהווים את רשימת איסורי שלמה, המסודרים באופן רופף מאוד לפי נושאים.

כותרת התנ"ך העברי

היא והיתה "משלי שלמה" (1), גם כן בספטג'ינט LXX היוונית. ב -1, הביטוי "פתגמים" או "שלמה" הוא כותרת ולא הצהרה מוחלטת על מחבר. הכותרת בעברית ובתנ"ך, ב- 1) היא והיא גם "משלי בשלמה [1]" ביוונית (ראה PTUAGint, L XX).

לתואר "מישל" (ג'רום מסלוט) יש חוכמה שונה מזו שנאספה בספר משלי. כמקבילה לחוכמה, היא מציגה גם את האישה המשוחררת והמוזרה, שמתגלה לאורך הספר כמקבילה לחוכמה.

חכמה זוכה לשבחים על תפקידה בבריאת האל, מכיוון שאלוהים יסד את הארץ בחוכמה, וכפי שאנחנו מבינים אותה, הקים את השמים. יחד עם זה, סביר להניח שזה המקור לרוב הפתגמים.

קטע קצר זה מורכב משלי 22-17

24-34, אך אינו מכיל פתגמים בודדים; הוא מורכב רק ממסה קצרה, טענה הגיונית, המעוררת את תיאבון הבן ליישם את הפתגם המתאים, שמתחיל בשעה 10:10. הטקסט המסורי של ספר משלי, יש לו את המילים הראשיות הטבעיות של משל שלמה, הפתגם. של שלמה. ייתכן שלמה אסף את המילים "חכם" ממקורות שונים, וההוכחה שהוא שאב ממקורות רבים מופיעה במשלי כ"ד, כ"ג, שם הוא משתמש בחכם (מתורגם גם הוא) כדי לתאר את מחבר הקטע הזה.

אוסף הפתגמים המפורסם ביותר הוא ספר המשלי, העוקב אחר תהילים של הברית הישנה. לאוסף המצרי הקדום הזה, "פתגמי החוכמה", הייתה השפעה רבה על הספר המקראי, הפתגם.

פתגמים הם מילים דחוסות מאוד

שנבחרו בקפידה, המבטאות את השנינות של אחרים באמצעות משלים ופתגמים המכילים כמה מהמטפורות הגדולות ביותר שיכולות ללמד את התורות המוסריות הטובות ביותר. אם תסתכל על הפתגמים המובילים של המקרא, תמצא דוגמאות רבות כיצד לחיות את חייך. חלקם גדלים ונמצאים בתנ"ך ובמקומות אחרים, ממש כמו ספר משלי, אך הם נמצאים בשניהם. —- משלי 25-29 מיוחסים לשלמה ונרשמו על ידי חזקיהו כמשלי מס '25, אך הספר נותר בממלכת יהודה הדרומית עד שחזקאל אסף בו יותר ממשלי משלמה, והוא מכונה " "משלי שלמה", שעשוי להסתכם בכ- 29 מתוך 31 הפרקים.

פוסטים אחרונים

הירשם לניוזלטר שלנו

דילוג לתוכן