מבוא: מהו סולם סיכונים?
המבחן הפסיכומטרי משמש את המעסיקים להערכת התאמתו של מועמד לעבודה מסוימת. המבחן מבוסס על יכולתו של המועמד במיומנויות שונות, כגון חשיבה ביקורתית, קבלת החלטות ופתרון בעיות.
ציוני המבחן הפסיכומטרי ניתנים בדרך כלל באחוזים ולאחר מכן ממוקמים בסולם של 1-10, כאשר 10 הוא הגבוה ביותר.
סולם זה נקרא סולם הסיכון והוא מציין עד כמה מסוכן יהיה להעסיק אדם למשרה מסוימת.
תהליך בדיקת הזכאות להקלה בבחינה הפסיכומטרית הינו תהליך מורכב וגוזל זמן. ניתן לחלק אותו לשני תחומים עיקריים: סיווג סיכונים וסיווג ביטחוני. הצעד הראשון הוא לקבוע את רמת הסיכון של האדם שצריך לסלק אותו. זה נעשה על ידי שימוש בסולם סיכונים, המקצה נקודות על סמך התנהגות עבר, כגון רישום פלילי, התמכרות לסמים או בעיות נפשיות. לאחר שהדבר נקבע, האדם יכול לעבור תהליך סיווג ביטחוני כדי לקבוע כמה מידע רגיש הוא רשאי לראות.
המבחן הפסיכומטרי עצמו הוא הערכה המודדת תכונות אינטליגנציה ואישיות באמצעות סדרה של שאלונים או מבחנים מתוזמנים. מבחנים אלו נועדו למדוד תכונות כמו כנות, מהימנות, מהימנות ויציבות רגשית. המבחנים הם לעתים קרובות
איך להתכונן למבחן הפסיכומטרי ולהצליח בכל פעם מחדש
המבחן הפסיכומטרי הוא סוג של הערכה המודד את היכולות הקוגניטיביות של הפרט. הוא משמש להערכת מיומנויות וידע של אדם בתחומים שונים כגון חשיבה מילולית, מספרית, מופשטת, הדמיה מרחבית וכו'.
תהליך בדיקת הזכאות להנחות בבחינה הפסיכומטרית: כיצד להתכונן לפסיכומטרי ולהצליח בכל פעם מחדש
ישנן דרכים רבות שבהן תוכל להתכונן למבחנים הפסיכומטריים שלך. אלה כוללים קריאה על הנושאים שסביר להניח שישאלו אותך או תרגול באמצעות שאלות לדוגמה. יש גם כמה דברים ספציפיים שאתה צריך לעשות לפני שנכנסים לחדר הראיונות.
תהליך בדיקת הזכאות להנחות בבחינה הפסיכומטרית: איך להתכונן לפסיכומטרי ולהצליח בכל פעם מחדש – טיפים להכנה למבחן פסיכיאטרי
מבחנים פסיכולוגיים משמשים במגוון רחב של מסגרות. הם מתנהלים בבתי ספר, אוניברסיטאות, בתי חולים ומרפאות. ישנם סוגים רבים ושונים של מבחנים פסיכולוגיים שיכולים לסייע בזיהוי בעיות בבריאות הנפש, באישיות או באינטליגנציה. מבחנים אלו עוזרים לזהות סגנונות למידה והעדפות שונות. מבחנים פסיכומטריים מודדים יכולת קוגניטיבית כמו הבנה מילולית או חשיבה.
אין גישה חד-משמעית להכנה למבחן פסיכומטרי. הדרך הטובה ביותר להתכונן היא על ידי הבנה של איזה סוג של מבחן תעבור ולאחר מכן התמקדות במערך הכישורים הנדרש להצלחה בתחום זה
איזה תפקיד ממלא קנה מידה סיכון בתהליך המבחן הפסיכומטרי?
סולם הסיכון הוא כלי המשמש את ספקי המבחנים הפסיכומטריים למדידת רמת הסיכון הקשורה לשאלות מסוימות. ככל שציון הסיכון גבוה יותר, כך גדל הסיכוי שלחלק מהאנשים יהיה קשה לענות על שאלה.
למידע נוסף אודות התאמות בפסיכומטרי ותהליך בדיקת זכאות להקלות בבחינה הפסיכומטרית נא לבדוק כאן: mtml.co.il
סולם הסיכון יכול לשמש ספקי מבחנים פסיכומטריים כדי לקבוע אילו שאלות יהיו היעילות ביותר במבחן שלהם. זה גם עוזר להם להבין כמה זמן עליהם להשקיע בכל שאלה.
על מנת להבין טוב יותר כיצד פועל סולם הסיכון, בואו נסתכל על דוגמה:
שאלה 1: באיזה צבע העיניים שלך?
שאלה 2: באיזה צבע הנעליים שלך?
שאלה 3: מה אתה הכי אוהב בעבודה שלך? שאלה 4: מה אתה הכי פחות אוהב
סולם סיכונים הוא כלי למדידת רמת הסיכון לחזרה פלילית. זה משמש בדרך כלל בתהליך ההערכה הפסיכולוגית כדי לקבוע אם אדם זכאי למאסר על תנאי או לא.
תהליך הבחינה הפסיכומטרית מתחיל בהערכה ראשונית, שעשויה לכלול סולם סיכונים, על מנת לקבוע את זכאותו של הפרט. סולם הסיכון יכול לשמש כאחד מכלים רבים בהערכה ראשונית זו כדי לחזות התנהגות עתידית.