כדי להיות הוצאת ספרים או לא, עליך להיות מעודכן כל הזמן על ההיבטים השונים בענף הוצאת הספרים, החל משיווק והפצה ועד הוצאה לאור ושיווק. במאמר זה אציג הוצאה לאור בהוצאה עצמית עבור מחברים שרוצים להוציא את ספרם בעצמם ומה הם יכולים לעשות בו אם יקבלו אותו. יצרתי מדריך צעד אחר צעד לחברות בהוצאה עצמית שינחה אותך בראשית כתיבת ספרך, בין אם אתה כותב ספר אלקטרוני או ספר מודפס ובין אם אתה הולך בדרך המסורתית. קבל תובנה מעמיקה יותר לגבי יסודות הכתיבה וההוצאה לאור של ספרים וכיצד זה שונה ממסלולים קונבנציונליים.
אם ברצונך לתרגם את ספרך ולפרסם אותו בארצות אחרות
כדאי לך לשקול סוכן ספרותי לניהול הזכויות הבינלאומיות לספריך. אם אתה מפרסם ספר מסורתי בעצמך ועורך עסקה, המו"ל בדרך כלל קונה את הזכויות על הספר עבור מדינה או אזור ספציפיים. אם יש לך זמן – כתב יד רגיש ויכול לארוך עד 18 חודשים עד שמוציא לאור מסחרי יעביר את ספרך מכתב היד להפקה סופית – פרסום עצמי לא יכול להיות האופציה הטובה ביותר עבורך. אם אתם מתכננים להוציא ספר בעצמכם ורוצים חלופה מהירה, קלה ומשתלמת לתהליך ההוצאה לאור המסורתי, פרסום עצמי יכול להיות אופציה.
קניות עבור חנות ספרים
מצא סוכן שייצג אותך בהוצאה מסורתית והצעות לספרי מחקר שמושכות את ההוצאות. לאחר מכן הפוך את הספר שלך – המו"ל (שכמעט כולו מבוסס בניו יורק ויש לו אתר משלו) לרשות הסוכן שלך. שלא לדבר על זה שאין צורך לעשות את כל העבודה הזו רק כדי להנחית את הסוכן אם אתה רוצה להוציא את הספר בעצמך.
הוצאה לאור בהוצאה עצמית שונה ממו"ל בכך שהיא הופכת את כתב היד של המחבר לספר בפועל. הם בעיקר עוזרים למחבר לעקוב אחר כל תהליך הפקת הספרים ולהוצאתם לאור ואינם בררניים לגבי סוג הספר שייצא לאור.
מו"לים מסורתיים אחראים לבחירת הספרים שיפורסמו, לרכישת הזכויות על הספר, הפקה ועמידה בתמלוגים לספר המחבר. בעוד הוצאות ספרים מתמקדות בבעלות על הקניין הרוחני של הספרים עצמם, ספרים מודפסים וכרוכים על ידי מדפסת ספרים.
המו"ל מקבל את הזכויות להוציא את הספר מהמחבר
ולעתים קרובות המחברים יכולים להחזיר זכויות אלה. עם זאת, המו"ל אינו מחזיק בזכויות אלו אם ספר לא ניתן להדפיס, כפי שקורה בהוצאה עצמית. כאשר מו"ל מפסיק למכור פעיל ספרים, ניתן לומר שהספרים מודפסים. אמנם מחברים מקבלים תשלום לאחר מכירת עותקים נטו, אך זו יכולה להיות תעלומה מכיוון שמוציאים לאור לא ממש יודעים כיצד תיראה הרשת בזמן פרסום הספר.
להיות מפרסם ספרים פירושו לקרוא את כתב היד שלך לפרסום ולחפש מחבר לפרסם איתו
במקום להשלים את כתב היד, עליך לכתוב "הצעת ספר" או תוכנית עסקית המשכנעים את המו"ל לערוך איתך חוזה ולשלם לך על כתיבת הספר. אחרי הכל, רוב המחברים שפורסמו בעצמם מוצאים שפרסום עצמי הוא האופציה הטובה ביותר כשמנסים להוציא לאור ספרים, אך לא היה להם מזל למצוא הוצאה לאור. לאחר שמצאת את המו"ל או הסוכן שלך, הסיכוי הטוב ביותר שלך למכור את הספר שלך הוא למצוא מו"ל או סוכן אחר.
אם המגרש שלך מצליח והמו"ל מציע למחבר חוזה פרסום
המו"ל רוכש את הבעלות על רישיון ההדפסה מהיוצרים מבלי שיצטרך להחזיר לך. בהוצאת הספרים, הקלטת הספר שלך על ידי המו"ל היא היחידה ששמה רשום עם ה- ISBN של הספר. אם הספרים שלך הם Bowker רשום, שם המו"ל יקושר למספר ISBN שלך כשהוא יוצא לאור.
הוצאת ספרים מסורתית
היא כאשר מו"ל מציע חוזה לסופר ומוכר את הספר למוכרי ספרים ולקמעונאים אחרים. בבית הוצאה לאור מסורתי מקבל המחבר חוזה ספרים, שבעצם מוכר את זכויותיו על הספרים למו"ל, שאז מפקח על תהליך ההפקה. השיטה המסורתית של הוצאת ספרים היא על חשבון מחברים, בעוד שמוציאים לאור המיינסטרים מרוויחים כסף ממכירת ספרים. זו הדרך המסורתית של פרסום ספרים בארה"ב ובאירופה, כאשר הוצאות לאור מציעות חוזים למחברים ואז מוכרות ספרים באמצעות ספקי ספרים ו / או קמעונאים אחרים.
למעשה, אנשים רבים שהקימו הוצאות לאור משלהם אומרים כי מהיר וקל יותר לפרסום מאשר לעבור דרך הוצאה לאור של צד שלישי – חברת פרסום עצמי. יצירת הוצאת ספרים היא דרך נהדרת לפרסם ספרים בארה"ב, באירופה ובאזורים אחרים בעולם.